W tym tygodniu Żabki miały okazję poznać etapy powstawania chleba, począwszy od siewu zboża poprzez zbiory i wypiek na warsztatach w restauracji „ Motyw”. Utrwaliliśmy też wiadomości o produktach ekologicznych. Każda Żabka wie, aby być zdrowym trzeba zdrowo się odżywiać, uprawiać sport oraz dbać o higienę osobistą. Największą radość sprawiła dzieciom możliwość skomponowania swojej własnej zdrowej kanapki i oczywiście z wielkim apetytem późniejsza jej degustacja.
Podczas zajęć przedszkolaki uświadomiono jak niebezpieczne bywają maleńkie stworzenia jak kleszcze , a także poznały podstawowe zasady ochrony przed Słońcem. Odwiedziliśmy restaurcję “ Vege”, gdzie odkryliśmy, że kiełbaski można zrobić nie tylko z mięsa , ale również z soji. Na zakończenie tygodnia dla swoich bliskich Żabki namalowały laurki z okazji Walentynek.